Federalni ministar unutarnjih poslova Isak Ramo rekao je da bi mu bilo drago da pogine za BiH jer bi u tom slučaju bio “šehid”. “Bilo bi mi drago da poginem za ovu državu, ja to ne krijem. Ja kad poginem za ovu državu ja sam šehid”, ispričao je Ramo u podcastu “Oslobođenje”.

Na ove izjave reagirao je ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić rekavši je da je federalni ministar unutarnjih poslova Isak Ramo spreman poginuti za broj lajkova i pregleda na društvenim mrežama “Tik-tok” i “Instagram” i da zato daje bombastične izjave poput one da bi mu bilo drago da pogine za BiH jer bi u tom slučaju bio “šehid”.

“Gospodine Ramo, čuvajte Vašu kuću koju nitko od nas ne želi da napadne, a mi ćemo vrlo dobro čuvati našu kuću i obraniti je i životom i čašću i svim onim što je potrebno”, rekao je Nešić Srni. Nešić je ponovio da BiH može opstati samo u okviru Daytonskog mirovnog sporazuma i ustavnog poretka koji proizilazi iz Daytona. Istaknuo je i da se srpski narod neće odreći slobode i Republike Srpske.

“Mogu da ga razumijem ako misli da gine za svoju kuću, za Federaciju BiH, a što se tiče Republike Srpske, neka se ne brine. Ima nas koji smo spremni poginuti sa Srpsku, braniti je od raznoraznih Rama, Isaka i svih onih koji joj žele loše”, izjavio je Nešić Srni.