Posljednjih se dana mogla pročitati informacija da je Rakitić već pristao na transfer u Juventus

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić proslavio je u subotu navečer osvajanje naslova prvaka Španjolske, a možda ga do kraja sezone dočekaju još ljepši trenuci. 

Barcelona ima prigodu osvojiti i Ligu prvaka, međutim na tom će putu najprije valjati pobijediti Liverpool, klub s Anfielda koji još uvijek vodi žestoku prvenstvenu bitku s Manchester Cityjem.

Prva polufinalna utakmica slijedi već u srijedu na Camp Nou, ali Rakitić je na trenutak zaboravio skorašnji susret s Dejanom Lovrenom te tijekom slavlja ispred novinara otvorio dušu:

- Želim ostati ovdje, ne želim biti nigdje drugdje. Nadam se da klub, trener i navijači na stvar gledaju istim očima. Volio bih da čim prije dođe taj trenutak kada će me nazvati i reći: Ivane, ostaješ ovjde još tri godine - iskreno je kazao hrvatski veznjak kojemu ugovor s Blaugranom traje do 30. lipnja 2021. godine.

La Gazzetta dello Sport je prije samo dvadesetak dana donijela informaciju da je Rakitić već pristao na transfer u Juventus ovog ljeta, u prvome redu zbog gužve koja će nastati dolaskom Ajaxove zvijezde Frenkieja de Jonga,no čini se da je talijanski novinar ipak požurio s tom tvrdnjom iako je hrvatski nogometaš svjestan da bi njegova želja mogla biti jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo:

- Volio bih reći da ću ovjde biti još te tri godine, ponavljam, to je ono što želim, ali isto tako jako dobro znam da je u nogometu sve moguće - dodao je na kraju razgovora s novinarima.