Mi smo svi jako motivirani, želimo vratiti pozitivnu energiju i vjerujemo novom izborniku Anti Čačiću, izjavio je u utorak hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić koji je zajedno s kolegom iz reprezentacije Darijom Srnom posjetio odjel pedijatrije KBC-a Rebro gdje su malim pacijentima uručili darove povodom Inine donacije od 150.000 kuna

‘Sviđa mi se biti ovdje među svojom braćom, svojim suigračima, mislim da smo svi jako motivirani da vratimo pozitivnu energiju koja sad možda nije najbolja. Radimo na tome, dat ćemo sve od sebe i uložit ćemo svu snagu, ali na kraju će izbornik odlučiti što je najbolje za cijelu reprezentaciju’, kazao je Rakitić odgovarajući na pitanje o planovima novog izbornika Ante Čačića da ga stavi na poziciju ofenzivnog veznog u sljedećim kvalifikcijskim utakmicama, prenosi Hina.

‘Ja sam tu da dam sve od sebe, nitko nema veću želju i motivaciju od nas tako da ćemo skupiti svu snagu koju imamo da budemo uspješni i ponosni’, dodao je.

Rakitić je rekao da je izbornik Čačić jučer na prvom okupljanju reprezentacije, pred zadnja dva kvalifikacijska susreta za Euro 2016. – protiv Bugarske u subotu 10. listopada te Malte 13. listopada – iskazao veliko povjerenje prema igračima i da im je prenio pozitivnu poruku.

‘Dao je jako pozitivnu poruku reprezentaciji, pokazao je veliko povjerenje. On nas sve pozna jako dobro i ja sam drugi put razgovarao s njim jer je došao do Barcelone da se upoznamo. Mi vjerujemo našem izborniku, ali bih ovom prilikom zahvalio Niki Kovaču na svemu što je učinio’, kazao je igrač Barcelone.

‘Mi idemo tim putem, znamo u kakvoj smo situaciji i dat ćemo sve od sebe. Vjerujemo u igrače i u izbornika, a najvažnije je imati povjerenje u njega’, dodao je na kraju.

Govoreći o humanitarnoj akciji u utorak, Rakitić je kazao kako su on, a i drugi reprezentativci, uvijek spremni pomoći djeci i roditeljima.

‘Ovakve akcije mi puno znače jer sam i sam otac i znam što znači biti roditelj, znam što roditeljima znači vidjeti osmjeh na licima svoje djece. Ako mi možemo nešto učiniti, onda smo rado tu. To nije teško i mi smo uvijek otvoreni za to’, kazao je Rakitić novinarima.