''Mi poštujemo koalicijski kapacitet SDA i poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obavezu da napravi novu vladu na razini Federacije i šire, ali mi ne želimo imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na europsko, ekonomsko i političko dno'', rekao je za Hayat predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić naglasivši kako je nemoguća koalicija SBB-a i SDA.

Stoga, televizija Hayat navodi kako bi se formiranje vlasti moglo odužiti više od očekivanog, jer je gotovo neizvedivo bez SBB-a ili Komšićeve Demokratske fronte.

Najavivši kako je moguć kosovski scenarij prema kojem nitko s izbornik pobjednikom ne želi u koaliciju te da ima pobjedu koja mu ništa ne znači, Radončić je bio izričit o partnerstvu s SDA.

''Nitko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene da koaliramo sa SDA. A odluka gospodina Komšića i DF-a isključivo je njihova i mogu raditi što žele'', rekao je Radončić.

A iz Demokratske fronte već je ranije poručeno kako im nije pod svaku cijenu cilj biti u vlasti te bi ''tvrdoglavost'' Željka Komšića i neodustajanje Radončića od protivništva sa SDA i Bakirom Izetbegovićem moglo dodatno zakomplicirati formiranje vlasti.

Podsjećamo, iz SDA je poručeno da će ta stranka kao izborni pobjednik razgovarati sa svima u BiH, prvenstveno izbornim pobjednicima, a prema nekim matematikama, o čemu smo već pisali, sve je moguće, pa i da SDA ne bude u vlasti.

Bilo kako bilo, istina je skrivena u početku Hayatova priloga: Načekat ćemo se formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini.