Radionica „Jačanje svijesti o potencijalu turističkih resursa i razvoju zajedničke turističke ponude“ održana je danas u restoranu Mediteran u Jaklićima.

Radionica je održana u u okviru projekta „Razvoj turizma na tri jezera“ financiranog iz zajedničkog Programa Europske unije i Njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH.

Cilj Radonice je lokalnim akterima razvoja iz općine Prozor-Rama predstaviti potencijal za razvoj turizma u ovom području, trenutnu situaciju kao i mogućnost razvoja zajedničke turističke ponude koja obuhvaća prostor oko tri jezera: Ramsko, Jablaničko i Tribistovo.

Na Radionici je predstavljen projekt i Analiza turističkih resursa na bazi prikupljenih podataka iz projektne aktivnosti „Mapiranje turističkih resursa na području tri općine“ (Prozor, Jablanica i Posušje).

Na radionicu su pozvani akteri razvoja s područja općine Prozor-Rama: pružatelji turističkih usluga, predstavnici sportskih klubova, lokalni proizvođači i drugi akteri.

Projekt „Razvoj turizma na tri jezera“ okupljenima je predstavila Amela Bećirović iz Udruženja LiNK. Prezentaciju nacrta Analize postojećih lokalnih resursa na projektnom području tri općine, s preporukama za razvoj turizma na jezerima, održao je Rasim Tulumović, mr ekonomskih nauka.

Nakon radionice u restoranu Mediteran održana je zakuska.