Službena stranica Federalne uprave policije hakirana je tijekom noći, a u istražne radnje u svezi ovog slučaja uključili su se i inspektori, potvrdio je za Avaz.ba Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

- Radit ćemo na identificiranju ovih "stručnjaka" koji se oglašavaju kao Anonymusi. Imamo dosta dobrih stručnjaka i uvjeren sam kako ćemo ih brzo naći - rekao je Lukač.

Direktor FUP-a je dodao je kako su svi bitni podaci dobro zaštićeni, te da se nalaze na drugom mjestu.

- Nije nikakva šteta nastupila. Djeluju mi da nisu baš puno stručni na temelju priopćenja koje su ostavili. Vjerujem da je u pitanju neko mlađe životne dobi - ističe Lukač.

Sudeći prema poruci koju su hakeri ostavili, iza svega stoji skupina koja se predstavlja kao Anonymous Bosnia.

"Anonymous nije samo grupa hakera kako su vas naveli da vjerujete. I mada je kolektiv koji se udružuje pod imenom Anonymous ustvari skupina aktivista, mnogi od nas su jednostavni građani ovog svijeta koji će izaći na ulice u vidu tradicionalnog aktivizma. Međutim, igra se promijenila. Represija i tiranija su postale isuviše učestale u ovom svijetu i izdigli smo se ususret okolnostima. Anonymous je posvuda. Mi smo vaši susjedi, prijatelji, kolege, rodbina. Mi smo vaši poštari, brijači, prodavači i odvjetnici", stoji u poruci ostavljenoj na službenoj stranici FUP-a.