Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je upozorio na "snage u Sjedinjenim Državama koje su spremne žrtvovati rusko-američke odnose", dva dana nakon summita u Helsinkiju s američkim kolegom Donaldom Trumpom.

"Vidimo da postoje snage u Sjedinjenim Državama koje su spremne olako žrtvovati rusko-američke odnose zbog svojih ambicija", rekao je Putin u govoru pred ruskim veleposlanicima okupljenima u Moskvi.

Naglasio je da je teško očekivati da se problemi stari godinama riješe u nekoliko sati, ali da se krenulo putem poboljšavanja bilateralnih odnosa.

Važno je da je došlo do sastanka koji nam je omogućio da izravno razgovaramo, dodao je.

Summit u Helsinkiju bio je sveukupno gledajući uspjeh, rekao je Putin, izražavajući žaljenje zbog "moćnih" američkih napora da ga se sabotira.

"Vidimo da postoje snage u SAD-u koje su samo tako spremne žrtvovati rusko-američke odnose, žrtvovati ih za svoje ambicije u unutarnjoj političkoj borbi u SAD-u", kazao je Putin.

Ruski vođa dodao je da su te snage čak spremne žrtvovati i radna mjesta i naštetiti američkoj ekonomiji dok vode svoje vlastite političke bitke.