Predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da su optužbe za hakiranje koje su neki povezali s Rusijom pokušaj izazivanja političkog spora uoči samita s američkim predsjednikom Joeom Bidenom 16. lipnja, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Također je rekao da očekuje da će se njegov samit sa Bidenom, koji bi se trebao održati u Ženevi, održati u pozitivnoj atmosferi, iako nije očekivao nikakav iskorak, javlja Reuters.

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da će ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na prvom samitu 16. lipnja u Ženevi reći da SAD neće dopustiti da Rusija krši ljudska prava.

- Sastaću se sa predsjednikom Putinom za dvije nedjelje u Ženevi i jasno ću mu reći da nećemo stajati skrštenih ruku dok oni krše ta prava - rekao je u govoru uoči Dana sjećanja, državnog praznika u znak počasti palim vojnicima za naciju.

Predsjednici SAD i Rusije će se sastati 16. lipnja u Ženevi, potvrdili su ranije Bijela kuća i Kremlj. To će biti prvo Putinovo putovanje u inozemstvo od siječnja 2020. kada je posjetio Izrael i Palestinu.