Dvije osobe su ubijene, a jedna je teže ranjena u Tirani, kada je pucano na vozilo u pokretu, priopćila je danas albanska policija. Osoba ranjena u sinoćnjem napadu hospitalizirana je i nije u životnoj opasnosti.

Iz policije je priopćeno da je nepoznati izvršitelj pucao iz kalašnjikova. Albanski portali pišu danas da ozlijeđeni Elvis Gacaj, koji je upravljao vozilom, ima pozamašan policijski dosije.

Gacaj je osuđivan na 14 godina zatvora zbog ubojstva, kao i za nanošenje težih ozljeda. On je preživio pokušaj atentata, a ne isključuje se mogućnost da je sinoćnji napad u vezi sa krvnom osvetom, prenosi Srna.

Australijska policija blokirala je danas ulice i upozorila građane da se ne približavaju policijskom sjedištu u Sidneyu poslije ubojstva dvije osobe u ovoj oblasti.

"Daily telegraph" prenosi da je jedan muškarac pucao na zgradu policije i pogodio jednog službenika prije nego što su ga ubili policajci.

Australija je od prošle godine u povišenom stanju pripravnosti zbog mogućih napada domaćih islamističkih ekstremista.

U prosincu su dva taoca ubijena kada je policija upala u jedan kafić u Sidneyu i okončala otmicu koja je trajala 17 sati, piše Srna.