Tvrtka The Blue Estate Island otkrila je planove o gradnji prvog plutajućeg grada na umjetnom otoku usred Kariba.

Iako će grad biti „na vodi“, budućim vlasnicima jamči se sigurnost. Kako bi se oduprli neprilikama, pa i kriminalcima, grad će okruživati betonski zidovi visoki oko 50 metara. Biti će postavljena i posebna zaštita na prozorima svih zgrada od uragana koji su česti na tom području.

Grad će biti izgrađen na plutajućoj platformi koja će se moći premjestiti u slučaju snažnih meteoroloških neprilika, ali i „usidriti“ po želji, baš poput bilo kojeg broda.

Otok će biti samoodrživ, a sva potrebna energija za normalan život biti će proizvedena na samom otoku uz pomoć obnovljivih izvora.
 

Trenutno se primaju rezervacije za domove u tom umjetnom gradu. Najjeftiniji stan može se kupiti po cijeni od 20.000 američkih dolara, a najskuplja kuća za 1,5 milijardi dolara.

Vjeruje se da će plutajući grad biti izgrađen do 2025. godine te da će u njemu živjeti oko 15.000 stanovnika. Osim stanova i kuća biti će izgrađeni i škola, bolnica te nekolicina poslovnih prostora. Poduzetnici se podstiču da otvore svoje tvrtke na ovom otoku jer se tu neće naplaćivati nikakvi porezi.