Prozor američkog vojnog helikoptera pao je na školsko igralište u Japanu, priopćila je američka mornarica izrazivši žaljenje zbog incidenta koji bi mogao dodatno povećati protivljenje stanovništva američkoj vojnoj nazočnosti u toj zemlji.

"Učenici su bili na satu tjelesnog kada se nesreća dogodila, ali nitko nije teže ozlijeđen", rekao je za AFP policajac na Okinawi, japanskom otoku u Pacifiku, gdje se incident dogodio tijekom jutra.

Prozor koji je pao na tlo bio je oko 90 cm dug i isto toliko širok, dodaje policajac.

"Djeca su mogla poginuti"

"Djeca su mogla poginuti da je pao na nekom drugom mjestu na igralištu", rekla je ljutito majka djeteta koje je zajedno s kolegama iz razreda u to vrijeme vježbalo na igralištu, odgovarajući ispred školske zgrade na pitanje privatne mreže TBS-a.

Američka vojska je ustvrdila da "iznimno ozbiljno" shvaća situaciju i da je povela istragu.

"Žalimo zbog ovog incidenta i ispričavamo se što smo možda uznemirili stanovnike", dodaje američka vojska u priopćenju.

Zapalio se pri slijetanju

Incident se dogodio dva mjeseca pošto se američki vojni helikopter zapalio pri slijetanju u polje na Okinawi, pri čemu  nitko nije ozlijeđen.

"Ovakvi incidenti ne zabrinjavaju samo škole, nego i sve stanovnike Okinawe i ne bi se smjeli događati", istaknuo je glasnogovornik vlade Yoshihide Suga.

Oko 47.000 američkih vojnika je stacionirano u Japanu, od čega je više od polovine na malom otočju Okinawi,  gdje postoji otpor domaćeg stanovništva prema američkoj vojnoj nazočnosti.