Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za narednih 15 dana.

Kako su najavili nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu.

''Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine prevladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama. Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima. Nestabilno vrijeme s padavinama zadržat će se do kraja ove radni tjedan'', navode.

Za dane vikenda prevladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naročito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3 do 3 stupnja u Bosni, na jugu Hercegovine do 6 stupnjeva. Najviše dnevne temperature između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepnjeva.

U periodu od 5. prosinca do kraja prognoznog perioda prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno s kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja. Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4 i 10 u Bosni do 13 stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9 i 14 u Bosni do 16 stupnjeva u Hercegovini.