Sarajevo ima problem zagađenja zraka još iz prošlog stoljeća, no do dana današnjeg se nitko nije ozbiljnije uhvatio u koštac s tim problemom. Slično je i u ostatku zemlje, a Hercegovinu spašava samo zemljopis. I klima.

Dimnjaci dime sve u šesnaest, ljudi se griju na što stignu, tamo gdje ima industrije prljava je i teška, toplane nemaju filtere ili su zadnji put očišćeni nikada. Lož ulje u automobilima umjesto dizela, dizelaši na cesti iz vremena prije ekoloških normi i stariji od vozača...sve to je slika današnje BiH. Zemlje bez normi, bez provedbi zakona, bez pravila i bez ponosa.

Da ima ponosa, bilo bi pravde, da ima pravde bilo bi novih auta, da ima novih auta bilo bi i svijesti tko ustvari još zagađuje.

Sarajevo među top 10 u svijetu po onečišćenju zraka - Proročanstvo Nadrealista se ispunilo

Ali, u prosjeku, trujemo se i pravdamo. Običan svijet smatra da nije do njih, ili da uopće nije tako strašno. Tko ima nešto sviejsti o zagađenju, ili ne zna kome se obratiti ili čeka da se netko drugi obrati. A političari – oni imaju i većih problema od zagađenja zraka i teških oboljenja građana.

Ili, kako su Nadrealisti to lijepo u skeču pod gas – maskama pokazali – najveći problem je status i položaj republika i pokrajina u Federaciji. Današnjim riječima – problemi su oko većine u Kantonu, nemogućnosti dogovora vodećih stranaka oko Federalne Vlade, oko Izborno zakona i provedbi Ustavnog suda.

Sve ostalo je "Prde Mahmut, nemre se dahnut" – uostalom, pogledajte sami.