Ma niti u snu se nisam nadala da će se sve u lipu vratiti i da će tu kuvertu pronaći baš netko tko je toliko pošten da odmah sve preda policiji, rekla je vlasnica novca koja je na cesti u Puli izgubila 10.000 kuna.

Sjajna gesta muškarca iz Pule donijela je olakšanje ženi koja je u utorak izgubila 10.000 kuna. Policija kaže da je u pulsku policijsku postaju u utorak došao stariji muškarac koji, unatoč tome što je učinio dobro djelo, želi ostati anoniman te je policijskim službenicima samo predao omotnicu u kojoj se nalazilo 10.000 kuna i otišao svojim putem.

"Muškarac je omotnicu pronašao oko 10.10 sati na nogostupu u Zagrebačkoj ulici, a kada je ugledao što se nalazi u njoj, nije dvojio ni trenutka, već je novac odmah donio u policijsku postaju. Policijski službenici ubrzo su pronašli vlasnicu koja je izgubila omotnicu te je ona u srijedu ujutro došla u policijsku postaju i uz zahvalu poštenom nalazniku preuzela novac", kazali su iz PU Istarske.

Kažu da se i ona, kad je saznala da je pronađen, zahvalila muškarcu koji je svojom nesebičnom gestom, u ovim teškim vremenima, ukazao na važnost poštenja, iskrenosti i pomoći svojim sugrađanima. Vlasnica novca je ispričala za 24sata kako se to dogodilo.

"Išla sam u bolnicu na jedan pregled i jednostavno izgubila kuvertu s novcem. Ispala mi je nekako, dogodi se svakom. To je bio novac od kredita kojeg sam digla zbog građevinskih radova u kući. Konkretno, renoviram kupaonicu. Kad sam shvatila da sam novac izgubila bilo mi je jako teško. Mislila sam da je sve izgubljeno i da nema šanse da mi ga netko vrati. Ma niti u snu se nisam nadala da će se sve u lipu vratiti i da će tu kuvertu pronaći baš netko tko je toliko pošten da odmah sve preda policiji. Kada su mi javili da je novac pronađen skakala sam od sreće. Inače da nije, ne znam kako bi nastavila s radovima. Znate i sami kakva su vremena danas", kazala je vlasnica izgubljenog novca koja je također, kao i pošteni nalaznik, htjela ostati anonimna.

Kaže da je novac podigla u utorak i ubrzo ga izgubila na ulici.

"Stvarno se od srca zahvaljujem tom poštenom čovjeku koji očito dobro zna što je čast. Ima još dobrih ljudi, a evo ja sam nastavila s radovima i majstori rade punom parom, zahvaljujući dragom čovjeku", rekla je na kraju žena.