Njemački proizvođač automobila Volkswagen razmatra moguće zahtjeve za naknadu štete protiv svojih dobavljača Bosch i Continental zbog nedostatka poluprovodnika, izvijestio je u magazin Automobilwoche. 

Proizvođači automobila diljem svijeta zatvaraju proizvodne trake zbog problema u isporuci poluprovodnika (čipova), što je u nekim slučajevima pogoršano postupcima administracije bivšeg predsjednika SAD protiv ključnih kineskih proizvođača. Nestašica je utjecala na kompanije Volkswagen, Ford, Subaru, Toyota Motor, Nissan Motor, Fiat Chrysler Automobiles i druge proizvođače automobila. 

Pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem, Automobilwoche je izvijestio da je Volkswagen razgovarao s alternativnim dobavljačima poluprovodnika, ali postojala je zabrinutost da bi to moglo dovesti do rasta cijena. Volkswagen se želi pobrinuti da i Bosch i Continental podijele teret i dijelom nadoknade firmi nastale dodatne troškove, izvijestio je magazin. 

Glasnogovornik Volkswagena odbio je komentirati ove navode za Reuters, a Bosch i Continental nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar. 

Njemački ministar privrede Peter Altmaier zatražio je od svog tajvanskog kolege Wang Mei-hua da nagovori tajvanske proizvođače da pomognu u ublažavanju nestašice čipova koja ometa privredni oporavak od pandemije. 

Altmaier je zamolio Wanga da se pozabavi tim problemom u razgovoru s TSMC-om, najvećim svjetskim proizvođačem čipova i jednim od glavnih njemačkih dobavljača.