Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je vremensku prognozu za narednih 15 dana. Prema procjeni meteorologa, u BiH će ponovo doći snijeg i mraz.

Pred nama je period vrlo promjenjivih vremenskih prilika. Početkom tjedna prevladavat će oblačno s kišom koja će biti izraženija u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine. Na planinama je moguć snijeg i susnježica. Na jugu zemlje izgledna je umjerena do jaka bura. Sredinom tjedna, umjereno oblačno i stabilno, uz slab do umjeren mraz u Bosni.

Novo naoblačenje i kišu očekujemo pred kraj radnog tjedna. Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 7°C i 14°C. Pred kraj radnog tjedna minimalne temperature od 4°C do 10°C, a maksimalne između 13°C i 19°C.

Prvi tjedan mjeseca travnja prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u nestabilnim vremenskim prilikama. Tijekom tjedna prevladavat će oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U vremenu od 4. do 5. travnja izgledna je kraća stabilizacija vremena i razvedravanje koje može uvjetovati slab mraz u Bosni. U ovom vremenu više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 2°C i 7°C u Bosni do 11°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C, priopćeno je iz FHMZ-a.