Danas je, napokon i svečano, Robnu kuću ili ono što je ostalo od nje, kupio  VISION, d.o.o. iz Tomislavgrada, čestitamo i vjerujemo da će se, s promjenom vlasnika, promijeniti, dobiti novi, ljepši izgled, središte Tomislavgrada...

"Istina je, danas, evo maloprije je Vision d.o.o. iz Tomislavgrada kupio od dosadašnjeg vlasnika Robnu kuću, ovu ruševinu u središta Tomislavgrada i Vi ste prvima kojima ovo javljam", ekskluzivno za Tomislavnews.com izjavio je vlasnik VISION-a iz Tomislavgrada.

Čestitali smo novom vlasniku uz želju da bude bolji vlasnik, odnosno da što prije obnovi ili ukloni ovo ruglo iz središta Tomislavgrada, jer, podsjetili smo ga što smo nedavno, kada se nagađalo da on ćeli kupiti Robnu, napisali:"Sin bi trebao biti učinkovitiji od zeta, briga zeta...!"

Podsjećamo, vlasnik Robne kuće dvije i pol godine bio je duvanjski zet iz Posušja, poduzetnik Zvonimir Šušnjar, koji je stalno obećavao, poručivao kako će nešto radit na robnoj, ali, uradio je jedno veliko - ništa!

Hvala Bogu pa je spoznao svoje mogućnosti i odlučio je prodati, a našao se i duvanjski poduzetnik spreman kupiti tu ruševinu, i obnoviti je ili ukloniti.

Bivši vlasnik Šušnjar Robnu je platio 470.000 KM, a novi vlasnik, direktor i vlasnik VISION-a nije želio kazati koliko je danas platio za ovo zdanje, što čitateljima i žiteljima Tomislavgrada i nije bitno.

A što je bitno?

Bitno je, a rekli smo to u razgovoru s novim vlasnikom, da ovo ruglo iz središta grada što prije ili nestane ili dobije lijep izgled, da se ne čeka još godinu dvije s početkom radova.

"Neće se čekati, ja nisam ni gazda ni tajkun, ozbiljan sam poduzetnik što sam i do sada pokazao, pa će nešto lijepo procvjetati u sred kraljevskog grada", malo nam je, vjerojatno još uzbuđen od novog "dobitka" i velike obveze, rekao vlasnik.

Možemo li znati što planirate?

"Privatno vam mogu reći, ali za javnost još nije, samo budite sigurni kako će to biti veliko iznenađenje za sve, naravno, lijepo i ugodno iznenađenje", kazao nam je novi vlasnik Robne i otišao to vlasništvo proslaviti u jednom duvanjskom restoranu.

Poželjeli smo mu sreću i ispunjenje svih tih lijepih planova i projekta na sadašnjem mjestu njegove Robne, ali nismo propustili kazati kako ćemo svako malo pitati : Hoće li i kada će to? 

Neslužbeno se saznaje, kako će na mjestu Robne kuće u središtu Tomislavgrada ''izrasti'' hotel.