Telekomunikacijska i medijska grupa United Group, koja je u vlasništvu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a kupila je od tvrtke Central European Media Enterprises (CME) televizijske kanale Novu TV u Hrvatskoj i Pop TV u Sloveniji.

Kako su objavili iz CME-a, ta bi transakcija u vrijednosti od 230 milijuna eura, trebala biti okončana do kraja godine.

Čelni ljudi CME-a zadovoljni transakcijom

“Ovo predstavlja transformacijski trenutak u povijesti CME-a. Uvijek smo imali izvrsnu imovinu, a transakcija naglašava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regiji”, kazao je jedan od direktora CME-a, Michael Del Nin.

Drugi direktor CME-a, Christoph Mainusch ponosan je na doboro vođene televizijske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji te na zaposlene u njima koji su te kanale učinili vodećima na tržištu.

“Čvrsto vjerujemo u važnost televizije kao medija. Drago nam je da United Group, investicijska firma KKR i uz potporu EBRD-a, dijeli naše viđenje lokalnog sadržaja na televiziji i vjerujemo da će izvrsno voditi ove važne poslove u regiji i napredovati”, kazao je Mainusch.

Nastavit će ulagati u televizije i širiti njihov doseg

United Group, u čijem su vlasništvu N1 televizija i Sport Klub je najavila da će nastaviti investirati u Novu TV i Pop TV dodatno gradeći njihove proizvodne kapacitete i šireći njihov doseg izvan lokalnih tržišta.

Lani je United Group ostvario prihod od 459 milijuna eura, odnosno 3,4 milijarde kuna.

“KKR ima listu medija i telekomunikacijskih tvrtki koje je podržao kako bi rasli u sadašnjem digitalnom ekosustavu. Ulaganjem u kvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje, podržat ćemo timove United Groupa da nastave nuditi različite i privlačne sadržaje svim kupcima u regiji. KKR, EBRD i United Group usko će surađivati sa svim nadležnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju u skladu s europskim standardima”, stoji u priopćenju direktora KKR-a Jean-Pierrea Saada.

Net.hr