Osnivač GP Tominga iz Drinovaca kod Gruda, Miro Tomas, oglasio je u prodaju 100% udjela u tvrtki javnim nadmetanjem - dražbom.

Prema odluci o prodaji od 31.10. ove godine, Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva oglasio je prodaju stopostotnog udjela u gospodarskom društvu Toming d.o.o.

Dražba je zakazana za 29. siječnja naredne godine, a zainteresirani kupci će, nakon uplate jamčevine od 50.000 KM, moći steći uvid u poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu nakon 27. studenoga ove godine, prenosi Manager.ba.

Društvo GP Toming d.o.o. je osnovano 1995. godine sa osnovnom djelatnosti graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana i počinje baviti proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora. Trenutno u svom portfelju, ima elektrane instalirane snagu od 14.066 kWp što ga svrstava u najveće proizvođače iz obnovljivih izvora energije na području Bosne i Hercegovine.

GP Toming je na kraju prošle godine imala imovinu vrijednu 30,7 milijuna KM, ostvarila godišnji promet od 19,0 milijuna KM i dobit od 7,2 milijuna KM. Krajem prošle godine u Timingu je radilo je 14 uposlenih.