U sklopu poduzetih aktivnosti unapređenja kvalitete i promocije domaće proizvodnje, procesa zaštite tradicionalnih receptura i moguće primjene obnovljivih izvora energije, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Mostar i Udruga proizvođača i prerađivača autohtonih ovčijih sireva i mesa "Pramenka" , u četvrtak 03.12.2015 g.  prezentirati će  projekat  "Instalacija solarnih panela na planinskim  farmama u funkciji zaštite okoliša i održive proizvodnje autohtonih sireva".

U sklopu prezentacije projekta biti će održana i 12 po redu izložba autohtonih sireva sa emitiranjem filma o tehnologiji proizvodnje sira iz mijeha.

Protokol događaja:

12.00 h. - Dolazak na farmu Ramska Vrata i svečano otvaranje mini solarne elektrane uz nazočnost predsjednika  FBiH g. Marinka Čavare .

12.45 h. - Okupljanje na farmi Smiljanić, obraćanje i pozdravni govor nazočnima  v.d dekanice  Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Mostar doc.dr.sc.Danijele Petrović.

13.00 h. - Obraćanje nazočnima predsjednika FBiH g. Marinka Čavare,

13.15 h. - Prezentacija projekta "Instalacija solarnih panela na planinskim  farmama u funkciji   zaštite okoliša i održive proizvodnje autohtonih sireva " - prodekan za razvoj i kvalitetu Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Mostar prof.dr.sc.Jerko Pavličević i predsjednik udruge "Pramenka" g. Vinko Batinić.

13.45 h. -Projekcija filma o "Hercegovačkom siru iz mijeha" i izložba autohtonih sireva.

14.00 h. - Završetak prezentacije.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte g. Vinka Batinića na mob: 063 286 945.