Jeste li i vi jedni od onih koji su proteklih dana vidjeli nagradnu igru u kojoj se dijeli novi Mercedes? Te ste istu fotografiju podijelili na svojem Facebook profilu? Izgleda kako ste prevareni.

Naime, na službenoj stranici Mercedesa objavljena je informacija u kojoj se poručuje kako je riječ o lažnoj nagradnoj igri na koju ne treba nasjedati.

"Molimo Vas da NE NASJEDATE na nagradnu igru objavljenu od strane Mercedes Benz E Klasa. Riječ je o tzv. "scam" prevari putem društvene mreže u kojoj se nude 2 Mercedes-Benza E 63 AMG vrijedna 103.708,50 EUR. Također na istoj Facebook stranici su se "poklanjala" 2 modela Mercedesove G - Klase, čije bi izvlačenje trebalo biti 27. studenog 2015. Navedeni post je uskoro uklonjen, te se sada spominje poklon od 2 modela E - Klase AMG. Službena stranica Mercedes-Benz Hrvatska nije provela nagradnu igru (kao što možete vidjeti na njihovom zidu), te stoga apeliramo da prijavite, te ne nasjedate na objave s lažne Facebook stranice", stoji u priopćenju.

Naglašava se još kako je svrha lažnih stranica prikupiti veliki broj "lajkova" na stranici, te potom promijeniti ime. "Ovakvi slučajevi događali su se i prije, a cilj nekih je i prikupiti anonimne podatke o osobnim podacima, brojevima žiro-računa ili kartica. Molimo Vas da ne nasjedate na ovakav oblik prevare te da podijelite navedenu objavu, kako bi smo ukazali da je riječ o prevari", poručuju sa službene Mercedes stranice.  
 
 

VAZNA OBAVIJEST !Molimo Vas da NE NASJEDATE na nagradnu igru objavljenu od strane Mercedes Benz E Klasa. Rijec je o...

Posted by Mercedes Hrvatska on 23. studeni 2015