Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90), preminuo je u Beogradu. On se liječio od koronavirusa u KC Karaburma u prijestolnici Srbije. Informaciju je potvrdila Srpska pravoslavna crkva (SPC).

“Čast mi je bila što sam Vas poznavao. Takvi kao Vi nikada ne odlaze”, napisao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije na svom Instagram profilu. Vučić je ujedno i prvi koji je potvrdio smrt poglavara SPC.

Podsjećamo, jučer je Srpska pravoslavna crkva je objavila da je pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja, koji se u covid bolnici Karaburma liječio od posljedica zaraze koronavirusom.

“Došlo je do pogoršanja općeg stanja Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posljedica COVID 19. Stalni konzilijum liječnika uz prisustvo liječnika prati opće i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izvještavana” priopćila je  SPC.

Patrijarh srpski Irinej prisustvovao je sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Podgorici 1. studenog, koji je također preminuo od posljedica korona virusa. Samo tri dana kasnije infekcija je konstatirana i kod poglavara SPC.