U povodu priopćenja Temeljnog ogranka HDZ 1990 iz Podhuma kod Livna da ovo članstvo  napušta tu stranku zajedno s dvojicom njihovih zastupnika koji prelaze u neovisne, predsjednik Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županije (HBŽ) i aktualni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Boro Krišto je kazao da su "ti isti zastupnici svojim ranijim postupcima isključeni iz stranke dok iza njih dvojice stoji nešto drugo, a što će biti prezentirano na skorašnjoj tiskovnoj konferenciji".

 "Riječ je o širokom spektru i pokušaju destabiliziranja ove stranke od strane onih koji žele provoditi jednoumlje, što je povezano i s ovom dvojicom zastupnika, dok su s druge strane ti isti nalogodavci svoj poraz osjetili na način da nisu spriječili izbor Martina Raguža u Dom naroda državnog parlamenta", za Fenu je kazao Krišto.

 Što se tiče tog Temeljnog ogranka u Podhumu, po riječima Krište, ova stranka je preranom smrću jednog od utemeljitelja ove stranke kao i HDZ BiH Ivana Čeke izgubila moralnu vertikalu na tom prostoru te će u narednom razdoblju sagledati spletke tko stoji iza svega ovoga i tko gura njihovo članstvo u stranu s posebnom napomenom da im to neće olako proći uz poruku da će Temeljni ogranak u Podhumu biti još jači.

 Za dvojicu zastupnika koji su prešli u neovisne, Božu i Mirka Pavića, Krišto je istaknuo da su mogli svoje nezadovoljstvo iskazati za govornicom Skupštine HBŽ-a i objasniti svojim glasačima svoje postupke.

 Istodobno su mogli čuti i druga oprečna mišljenja stranačkih kolega, a nezaobilazna instanca za dijalog su bila i stranačka tijela.

 "Što im je obećano od strane onih koji su djelovali na njih da protivno stranci glasaju za delegate u Dom naroda FBiH te istupom i guranjem drugog članstva od HDZ 1990 biti će uskoro razriješeno i objelodanjeno", naglasio je Krišto.

 (Fena)