Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je u ponedjeljak naloge za isplate roditeljima njegovateljima za mjesec kolovoz.

U mjesecu kolovozu za naknade roditeljima njegovateljima odobrena su 3.576.240,32 KM. za 55 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.

Napominjemo da je zahtjev za Grad Tuzlu - Centar za socijalni rad Tuzla stigao nakon roka koji je određen kao krajnji rok, ali je ipak unesen zajedno sa ostalim zahtjevima. Grad Tuzla poslao je zahtjev u ukupnom iznosu od 108.285,33 KM.

"Nastojat ćemo da isplate od nas idu do 10.-og u mjesecu i evo približavamo se tom datumu. Također, revizija rješenja je pri kraju i nadam se da ćemo već naredni mjesec moći reći da je taj proces konačno završen", najavio je federalni ministar rada i socijalne politike.

Podsjećamo da je Federalno ministarstvo uputilo svim centrima za socijalni rad informaciju o krajnjem roku slanja zahtjeva kako bi ispoštovali zahtjev roditelja njegovatelja da isplate iz Ministarstva idu prije 15.-og u mjesecu, kako je bila ranija praksa.