Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH nakon brojnih svađa koje su obilježile današnju sjednicu većinom glasova usvojili su prijedlog državnog proračuna u drugom čitanju.  

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović obavijestio je javnost da je Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio prijedlog državnog proračuna za ovu godinu, a s amandmanom koji je predložio zastupnik Jasmin Emrić (A-SDA).

Zastupnik Jasmin Emrić (A-SDA) ovom prilikom kazao je da ga je razočarala činjenica da niti jedna KM nije planirana za migrantsku krizu.

"U BiH postoji migrantska kriza i da migracije narušavaju ekonomski razvoj u BiH, a posebno u USŽ. Tražio sam skromna sredstva, Komisija je odlučila da ne može ni 450.000 KM. Ne želim politizirati, ali me iznenađuje ovakav stav. Tražio sam 450.000 KM da se subvencioniraju troškovi smještaja migranata u KPZ-ovima. Čiji su problem migranti, pa valjda državni, a ne samo USŽ", istaknuo je Emrić.

Dodao je da su tisuće migranata u USŽ koji šetaju od granice do prihvatnih centara u USŽ.

"Nadležne institucije ne djeluju, a ovo je najgora poruka da država neće da izdvoji niti jednu marku. Migranti su agresivni, čini i prekršajna i krivična djela. Pa onda borave u KPZ-ovima u USŽ i sve to plaća kanton, a trebala bi država jer je to državni problem", poručio je Emrić.

Prema njegovim riječima, nije očekivao da će biti obijen njegov mandat.

"Šaljemo poruku svim ostalim regijama u BiH, ako primite migrante nećete dobiti niti jednu marku. Ne razumijem politike koje to ne žele da vide", rekao je Emrić.

Dom naroda Parlamenta BiH razmatrat će prijedlog ovogodišnjeg proračuna na sjednici koja je zakazana za 21. srpnja.