Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predstavio je danas u Mostaru kandidate HDZ-a BiH- HNS-a za pozicije ministara u Vladi Federacije i ministre i njihove zamjenike u Vijeću ministara BiH te ustvrdio kako je uvjeren da će nova vlast u Federaciji i BiH moći odgovoriti na sve probleme u realnom životu građana.

Naglasio je kako je partnere u vlasti već obavijestio o kandidatima HDZ-a BiH – HNS-a te da je siguran kako će svi oni dobiti njihovu potporu. Obraćajući se kandidatima predsjednik HDZ-a BiH kazao im je kako je svjestan da ih čeka težak posao, no da je uvjeren da će oni dati svoj maksimum i uspješno obavljati svoj posao.

– Očekivanja od njih su ogromna jer BiH treba pokrenuti u svakom resoru koji oni zastupaju te ih čeka jako puno posla – naglasio je Čović.

Kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, kandidat za ministra financija je Vjekoslav Bevanda, za ministricu obrane kandidirana je Marina Pendeš, a Ministarstvo pravosuđa trebao bi voditi Josip Grubeša.

Kada su u pitanju zamjenici u ministarstvima BiH, na mjesto zamjenika ministra vanjskih poslova predložen je Josip Brkić, za zamjenika ministra prometa i veza Predrag Kožul, za zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mato Franjičević, a za zamjenika ministra sigurnosti Mijo Krešić. Time će HDZ BiH u Vijeću ministara imati tri ministra i četiri zamjenika.

Što se tiče federalne Vlade, kandidatkinja HDZ-a BiH za ministricu financija je Jelka Miličević, za ministra prometa Denis Lasić, za ministricu kulture i sporta Zora Dujmović, a kandidat za ministra zdravstva je Vjekoslav Mandić.
 
Kandidat za ministarstvo pravosuđa je Mate Jozičić, prostornog uređenja Josip Martić, čime HDZ BiH -HNS dobiva 6 ministarstva u federalnoj Vladi.

Fena