Niko Kovač kupio je prijeko potreban mir uoči utakmice koja bi mogla usmjeriti sezonu, ali i sudbinu hrvatskog trenera Bayerna. Bavarci su u Ligi prvaka s 2:0 pobijedili AEK i mogu se mirno pripremati za Der Klassiker protiv Borussije Dortmund u subotu.

Vodeća Borussia imat će priliku pred svojim navijačima srušiti velikog rivala i pobjeći im na ugodnih sedam bodova prednosti. Iz Bayerna uoči utakmice ''pile naopako'' i guraju Borussiju u ulogu favorita, jer, po riječima predsjednika Ulija Hoenessa, ''Borussia vodi u prvenstvu i igra jako dobar nogomet''.

Kontroverzni Hoeness poznat je po nerijetkim javnim ispadima, pa i vrijeđanju novinara, (bivših) igrača i neistomišljenika. Ipak, nakon pobjede protiv AEK-a ublažio je retoriku.

Isprika bivšem igraču Bayerna i podrška Kovaču

Jedan od posljednjih ispada bio mu je vrijeđanje bivšeg igrača Bayerna Juana Bernata; Hoeness je otkrio da ga je prodao nakon jedne loše utakmice, a njegovu je igru nazvao ''usranom''. Hoeness se na kraju ipak posuo pepelom i ispričao se lijevom beku PSG-a.

''Jako mi je žao što sam uvrijedio Bernata i njegovu igru'', prenose njemački mediji njegove riječi. Hoeness je sporne riječi izgovorio na nedavnoj kontroverznoj press-konferenciji na kojoj nije štedio njemačke medije, a prije isprike Bernatu jasno je poručio da bi ponovio konferenciju, iako u možda malo blažoj verziji.

Hoeness se dotaknuo i momčadi te trenera Kovača, koji je dobio javnu podršku šefa njemačkog velikana.

''Imamo momčad u tranziciji i mladog trenera pred kojim je još puno posla. Moramo biti strpljivi'', rekao je. ''Prije mjesec dana žalili ste se da je Bundesliga dosadna, a sada kada više nije dosadna, opet ne valja'', dodao je.

O utakmici s Borussijom progovorio je i Kovač, koji također vodeću momčad Bundeslige vidi kao blage favorite.

''Lagani su favoriti jer igraju doma. Moramo podići svoju igru protiv Borussije, ali to će biti drugačija utakmica. Oni također napadaju, što će nam otvoriti prostor i dati priliku za postizanje golova'', najavio je veliki derbi Kovač.