Neće se još dugo čekati da osvane još jedna optužnica za stravične ratne zločine počinjene nad Hrvatima u središnjoj Bosni jer je dovršen najveći dio predmeta ''Buhine Kuće'', objavio je Večernji list.

Time će se, navodi Večernjak, i pred pravosuđem Bosne i Hercegovine rasvijetliti uloga mudžahedina u posljednjem ratu.

Kako je za Večernji list potvrdio izvor blizak istrazi, poznati su glavni osumnjičeni, osobe koje se sumnjiče za počinjene zločine.

''Nažalost, pred sudom pravde teško će se naći i strani borci koji su, nakon što su 'završili' misiju u BiH, nastavili svoje zločine diljem svijeta...'', objavio je Večernji list.

Zločin, za kojeg još nitko nije odgovarao, dogodio se 9. siječnja 1994. godine, a u tom prigradskom naselju Viteza ubijeno je 36 osoba - 27 civila, djece, žena, staraca te 9 zarobljenih vojnika HVO-a.
 

Podsjećamo, prošlog tjedna uhićeno je osam osoba koje se sumnjiče za zločine u Križančevu selu.

Naime, policijski službenici SIPA-e, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uhitili su Ibrahima Purića, zvanog Ibro, rođenog 1953. godine u mjestu Dolac, Ibrahima Tarahija, rođenog 1959. godine u Vitezu, Nijaza Sivru, rođenog 1957. godine u Vitezu, Rušita Nurkovića, rođenog 1958. godine u Seošnici, Crna Gora, Almira Sarajlića zvanog Roki, rođenog 1968. godine u Travniku, Šaćira Omanovića, rođenog 1973. godine u Vitezu, Kasima Kavazovića, rođenog 1972. godine u Travniku i Sadika Omanovića, rođenog 1968. godine u Vitezu. Oni se terete za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen ubojstvom najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a iz Šafradina koji su se prethodno predali i položili oružje, kao i dvije žene hrvatske nacionalnosti, 22. 12. 1993. godine.