Udruga 3. Bojna brigade Rama i branitelja Uzdola osnovana je 2015. godine s jednim ciljem, da u ovim teškim vremenima očuva uspomenu na vrijeme ponosa i slave. Da odaje počast svim žrtvama Domovinskog rata, da okuplja svoje pripadnike i narod raseljenog Uzdola.

U svom relativno kratkom vremenu postojanja samo snagom volje i čistoćom u postupcima i uz Božiju pomoć uspjela je neke projekte realizirati, neke ozbiljne započeti i dijelom realizirati, pritom čuvajući čast svakog svoga pripadnika.

Jedan takav projekat organizira i ovih dana a to je „Dan 3. Bojne i branitelja Uzdola“ uz prvi susret iseljenih Uzdoljana u svom rodnom Uzdolu, uoči Patrona Župe Sv. Ivana Krstitelja koji je i donio naziv okupljanja „Ivandanski  Svitnjaci“. Prilikom pozivanja na ovaj događaj istakli smo „poziv na zajedništvo“ i čvrsto vjerujemo da će ovaj susret  to i donijeti.

Zašto sve ovo pišemo?

Proteklih dana na jednom lokalnom portalu objavljen je tekst od strane „nepoznatog kolumniste“ koji nismo mogli drugačije shvatiti osim pokušajem da se naš poziv na zajedništvo optereti političkim igrama, koje za cilj imaju narušiti naše okupljanje.  

Zato upućujemo apel svim političkim čimbenicima da nam dopuste da svoje radosti i tuge možemo podjeliti međusobno, sa svim dragim ljudima koji za Uzdol i našu bol imaju razumjevanja.

Molimo sve medije da promoviraju zajedništvo, što je i naglašeno u našem pozivu na 1. Susret iseljenih i sadašnjih župljana  Župe Uzdol, naših prijatelja iz cijele Rame i susjednih nam Općina.

Upozoravamo članstvo i prijatelje da ne nasjedaju i daju komentare na članke koji imaju za svrhu da podrivaju naše zajedničko okupljanje.

Pozivamo sve dobronamjerne ljude da budu u prvim redovima i doprinesu našem zajedništvu.

Pozivamo i sve one koji podrivaju ovakve skupove da dođu i uvjere se u rane našeg Uzdola i našu dobru namjeru. Pozivamo i one koji pod svaku cijenu gledaju da se ovaj susret ne dogodi, da dođu i vide naše zajedništvo, vjerujemo da će podržati naše okupljanje.

Svi su dobro došli, bez obzira gdje sjedili, bili smo u prvim redovima od 91-96 godine, ako smo mogli biti tada kad je krv svakodnevno tekla, valjda smijemo i danas kad nema prijetnje po naš život.

Naša Udruga je apolitična, takva će ako Bog da i ostati, jedinstveni smo, tako ćemo i dalje djelovati.

Dođite 23 i 24. lipnja i uvjerite se!

Udruga 3. Bojna brigade Rama i branitelja Uzdola