Tropska oluja Hilary izazvala je bujične poplave istočno i zapadno od Los Angelesa, nakon što je smrtonosnom snagom projurila meksičkim poluotokom Donjom Kalifornijom. Sada je u Los Angelesu gdje su mnogi ostali bez struje. Američki mediji javljaju o brojnim spašavanjima građana.

Naređena evakuacija

U okrug San Bernardino naređena je evakuaciju brojnih mjesta u planinama i dolinama, u kojima su se na fotografijama s društvenih mreža mogle vidjeti bujice vode, blata, kamenja i drveća.

U Wrightwoodu, oko 110 km sjeveroistočno od Los Angelesa, kiša je isprala drveće i blato niz brdo u Sheep Canyonu. Dalje prema istoku u Oak Glenu - jednom od pet gradića okruga San Bernardino pod naredbom o evakuaciji - voda koja je šikljala bacala je drveće, blato i kamenje u zrak.

Na zapadu, u naseljenijem okrugu Ventura, Nacionalna meteorološka služba upozorila je na poplave opasne po život, gdje je u roku od dva sata palo do 5 cm kiše. Meteorološka služba izvijestila je o automobilima zaglavljenima u zajednici Spanish Hills, gdje su vatrogasci izveli brzo spašavanje iz vode.