Dom naroda Parlamenta Federacije BiH potvrdio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.  Bit usvojenih izmjena i dopuna  je da umirovljenicima koji se odluče na povremene poslove radi stjecanja dodatnih prihoda, neće biti obustavljena isplata mirovina.  Usvojenim izmjenama i dopunama, svi korisnici mirovina osim onih koji primaju obiteljsku mirovinu, imat će mogućnost zaključiti ugovor o radu i to u statusu obveznog osiguranja. Korisnici invalidske mirovine zbog činjenice da su to pravo ostvarili trajnim gubitkom radne sposobnosti i kao takvi ne mogu dobiti ugovore o radu odnosno ostvariti status osiguranika u obveznom osiguranju se isključuju.

Potvrdom u Domu naroda, omogućeno je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju stupi na snagu, a njegovim donošenjem, naglasio je resorni federalni ministar Adnan Delić, provode se presude Ustavnog suda F BiH. „Iako je umirovljenicima i ranije bilo omogućeno da rade na privremenim i povremenim poslovima bez obustave mirovine, ovom izmjenom Zakona, oni koji su redovno otišli u mirovinu, sada mogu zasnovati radni odnos bez obustave mirovine, a što je omogućeno presudom Ustavnog suda“, naglasio je ministar Delić.

Na ovoj sjednici prihvaćen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni  Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata. Usvojeni zakon donosi dvije izmjene; prva se odnosi na povećanje naknade s 0,01 na 0,012 KM /kWh proizvedene električne energije koju će elektroprivrede plaćati općinama a druga definira raspodjelu novčanih sredstava po općinama, ukoliko je hidroakumulacija izgrađena na području više općina.

Uz dosta kritika izaslanici su usvojili i Strategiju za prevenciju borbe protiv nasilja u obitelji za razdoblje 2024.-2027. godina.