Izvanredna sjednica Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH bit će održana u nedjelju 5. veljače i najvjerojatnije će tom prilikom biti raspisani ponovljeni izbori u Stocu, koji bi trebalo biti održani 19. veljače, potvrdio je za BHRT član SIP-a Suad Arnautović.

Danas je SIP dobio od Žalbenog odjela Suda BiH rješenja kojim se odbijaju kao neosnovane žalbe Inicijative za Stolac i Socijaldemokratskog fronta na odluku SIP-a o poništenju izbora u Stocu, čime su se stekli uvjeti da bude donesena odluka o raspisivanju ponovljenih izbora u tom mjestu, prenosi Fena

Glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić je rekla kako je SIP dobio dva rješenja iz Žalbenog odjeljenja Suda BiH kojim se odbijaju žalbe na odluku SIP-a.

Iz Inicijative za Stolac ističu da su žalbe osnovane i najavljuju da neće odustati od borbe. Demir Mahmutćehajić iz Inicijative za Stolac rekao je kako će u Inicijativi čekati obrazloženje i vidjeti da li se mogu žaliti na odluku SIP-a BiH vezano za istu tematiku.

- Ako se ne budemo mogli žaliti uputit ćemo žalbu Ustavnom sudu BiH na kojem se još razmatraju naše tri žalbe vezane za skidanje s liste - istakao je Mahmutćehajić.

Izborni proces u Stocu prekinut je 2. veljače, na dan Općinskih izbora, zbog incidenata na biračkim mjestima.

Žalbeno vijeće Suda BiH potvrdilo je odluke SIP-a BiH o uklanjanju s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana, te kandidata za Općinsko vijeće Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Bože Raguža.

Ranije je Sud BiH potvrdio odluku SIP-a BiH o smjeni općinske izborne administracije u Stocu.