Ministarstvo unutarnjih polova Hercegovačko-neretvanske županije je poništilo natječaj iz 2017. godine za popunu radnih mjesta 88 policajaca i 12 mlađih inspektora odlukom novoimenovanog ravnatelja policije HNŽ Roberta Perića.

Odluku o poništenju natječaja starog više od pet godina u Mostaru je novoimenovani ravnatelj policije HNŽ službeno donio u ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine na temelju Zakona o unutarnjim poslovima Hercegovačko-neretvanske županije.

“Poništava se Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u činu ‘policajac’, i ‘mlađi inspektor’ u Upravi policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije od 17. Kolovoza 2017. godine, objavljen u dnevnim novinama i na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i to za čin policajac 88 izvršitelja i za čin mlađeg inspektora 12 izvršitelja”, stoji u odluci ravnatelja policije HNŽ.

Inače, MUP HNŽ od 1. listopada 2018. godine funkcionirao bez ravnatelja policije, a bez čijeg potpisa se brojni predmeti nisu mogli riješiti, te je sustav bio potpuno blokiran.

Zbog toga je prilikom njegovog imenovanja, 27. listopada ove godine, ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda naglasio kako ga čeka mnogo posla i nekoliko tisuća predmeta među kojima su mnogi već i otišli u zastaru.

Klix.ba