Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 2
Javni red i mir: 1
Promet: 2
Ozlijeđeni: 0

Izdvojeni događaji:

15.03.2022.

J.P. (1974) iz Rumboka prijavio da mu je od strane NN počinitelja provaljeno u nenastanjenu vikendicu u mjestu Zahum. Nakon obavljenog uviđaja vlasnik je izjavio da iz iste nije ništa otuđeno.

A.G.(1980) iz Prozora prijavio da mu je od strane NN počinitelja u mjestu Mejnik otuđeno oko 13 komada sadnica šljive.

Karakterisnični događaj iz oblasti javnog reda i mira

18.03.2022.

Patrola policije prilikom pojačane kontrole prometa uočila pmv Pasat bez registarskih oznaka, koji je stvarao buku i kretao se velikom brzinom. Nakon što su ga pokušali zaustavit isti nije stao na znak stop OSL-a, te se nastavio kretati ugrožavajući druge sudionike u prometu. Nakon toga patrola policije je sustigla navedeno vozilo kojim je upravljao J.H.(1978) iz Prozora, koji je prilikom alkotestiranja imao 1,70 g/kg alkohola u krvi, te je lišen slobode i zadržan do otriježnjenja, a navedeno vozilo privremeno je izuzeto i parkirano u krugu Policijske Stanice.

Ostali događaji

Policajac F.S. je prijavio da je u mjestu Krančići izbio požar i da gori suha trava, nisko raslinje i hrastova šuma. Na lice mjesta izašla patrola policije PS Prozor-Rama i pripadnice DVD Rama koji su uspjeli lokalizirati požar. Djelatnik DVD Rama I.T. je izvijestio da su požari aktivni u mjestu Borovnica i Perići, gdje gori hrastova šuma i nisko raslinje, a radi se o nepristupačnom terenu za gašenje, te na navedenim mjestima stanovništvo nije ugroženo.

Radio Rama