Tužiteljstvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu pripadnicima MUP-a KS da izuzmu zagrebački indeks od Sebije Izetbegović, potvrđeno je za Dnevni avaz iz ove policijske uprave.

Naime, Sebija Izetbegović tvrdila je kako je studirala u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, dok su iz ove institucije u više navrata te navode demantirali.

''U dosjeu imenovane, međutim, ne postoji dokumentacija na osnovi koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost podataka navedenih u indeksu imenovane'', pisali su u odgovoru Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Ranije su pripadnici MUP-a KS, po zahtjevu spomenutog tužiteljstva, zatražili od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove zapisnike o inspekcijskom nadzoru na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, na okolnosti stjecanja diplome generalne direktorice KCUS-a.

Izetbegović nije do određenog roka nije poslala svoje očitovanje Senatu Univerziteta u Sarajevu ali je poslala svoj odvjetnički tim.

Senat UNSA je zatražio očitovanje o sumnjivoj diplomi. U međuvremenu je formirano je i Povjerenstvo za analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Izetbegović na Medicinskom fakultetu.

Ranije je objavljeno kako se dokumenti s Medicinskog fakulteta i Kantonalne uprave za inspekcije poslove Kantona Sarajevo se razlikuju.