Iz grupe "Pravda za Davida" kažu da policija onemogućava njihove pristalice da dođu na Trg Krajine. Ljudi iz Prijedora i Novog Grada krenuli pješke, javlja N1.

Otac Davida Dragičević, Davor Dragičević, poručuje ministru unutarnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču "da pusti narod, jer skup neće početi dok svi ne dođu".

Dragičević je oko 18:00 sati s nekoliko pristalica blokirao cestu na kružnom toku u blizini ''Davidova trga'' i traži od policije da propusti organiziranu kolonu motociklista koji su najavili dolazak na skup.

Također, građani Banja Luke su primijetili pojačanu nazočnost policije RS-u.

Iz MUP-a bez odgovora na situaciju u Novom Gradu. Za N1 su podsjetili da su ranije priopćili da će provoditi pooštrene mjere sigurnosti prometa. Bez konkretnog odgovora na pitanje znači li to i fizičku blokadu autobusa.

Predstavnici grupe "Pravda za Davida" i obitelj stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje, javlja N1.

Iz MUP-a RS-a u četvrtak su apelirali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banja Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS-a.