Četvero policajaca, među kojima je žena, ubio je nožem u policijskoj postaji u Parizu službenik zaposlen u istoj postaji kojeg su zatim ubili policajci, što se nikad nije dogodilo u toj instituciji.

Napad se dogodio u četvrtak prijepodne u policijskoj postaji u povijesnom središtu prijestolnice, blizu katedrale Notre Dame, gdje je sjedište nekoliko glavnih uprava pariške policije.

Istražitelji istražuju napad kao osobni obračun, reklo je više izvora.

Napadač koji je ubijen u dvorištu policijske zgrade radio je u Obavještajnoj upravi policijske prefekture, u informatičkoj službi i bio je invalid.

-Osumnjičenik je počeo napad u svom uredu iz kojeg je izašao i nastavio napad na drugim mjestima u zgradi prefekture, rekao je Loic Travers, čelnik sindikata Saveza nacionalne policije, za BFMTV.

-Uzoran radnik, besprijekorne prošlosti, radio je u policiji više od 20 godina, dodao je.

BMF TV objavio je da je napadač prije 18 mjeseci prešao na islam, no to je informacija koja tek treba biti službeno potvrđena.

Ministar unutarnjih poslova Christopher Castaner koji je trebao otputovati u Tursku, odgodio je put i obišao mjesto događaja. Pridružili su mu se predsjednik Emmanuel Macron, koji je došao “pružiti potporu i solidarnost svim zaposlenicima”, premijer Edouard Philippe i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.