Ured stegovnog tužitelja BiH zatražio je pokretanje privremene suspenzije tužitelja državnog tužiteljstva Olega Čavke, nakon što je protiv njega pokrenuta istraga. Čavka se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlasti i krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi. Tužiteljstvo BiH o slučaju je informiralo Ured stegovnog tužitelja, nakon čega je i zatraženo privremeno udaljavanje s posla.

Tužitelj Čavka osumnjičen je da je u predmetu "Džoker" zlorabio položaj tako da je isposlovao nižu zatvorsku kaznu za optuženog Zorana Popovića. Za to mu je postupanje, navodno, obećana nagrada, zbog čega je osumnjičen i za primanje dara ili drugih oblika koristi.

Popović je bio optužen za organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom duhana, a u kontakt s Čavkom stupio je na prijedlog tužitelja Milorada Barašina.

Kako je Čavka kazao za Klix.ba, nitko ga još nije informirao ni o pokretanju istrage protiv njega, kao ni o zahtjevu za njegovu suspenziju. Kako kaže, sa Zoranom Popovićem bio je zaključen sporazum o priznanju krivice za krijumčarenje duhana, u kojem je precizirano kako će Popović dobiti godinu dana zatvora i 50.000 KM novčane kazne.