U gradu Aaarhusu održan je sprovod troje djece danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena, koji su poginuli na Uskrs u napadu bombaša samoubojica u Šri Lanki.

Dok su tijela Alfreda, Alme i Agnes pristizala u lijesovima ukrašenim cvijećem, Anders Holch Povlsen tješio je suprugu Anne i kći Astrid, koja je preživjela napad

Među okupljenim mnoštvom na pogrebu su bili članovi danske kraljevske obitelji i premijer Lars Lokke Rasmussen. 

Povlsen je s obitelji boravio u hotelu Shangri-La u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, kad su u krvavi pohod krenuli bombaš samoubojica Zahran Hashim i Ilham Ibrahim, inače sin bogatog trgovca začinima.

Vjeruje se da je i Povlsen ozlijeđen u napadu, ali nisu poznati detalji.

Anders Holch Povlsen (46), vlasnik je međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller (sadrži modne marke Vero Moda i Jack&Jones), najveći dioničar britanske online trgovine ASOS i drugi najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando.

Povlsen je poznat i pod nadimcima „Vlasnik Škotske”, pa čak i „Kralj Škotske”. Naime, taj modni mag u svom vlasništvu ima skoro 900 četvornih kilometara zemlje u Škotskoj.

To ujedno znači i da je danski milijarder najveći zemljoposjednik u tom dijelu Ujedinjenog Kraljevstva, dok je u cijelom UK zasjeo na drugo mjesto osoba s najviše zemlje. Povlsen u portfelju od 11 škotskih imanja, ima i dvorac, a za sve je to potrošio oko 100 milijuna funti.

Povlsen s obitelji živi na njihovom imanju Constantinsborg koje datira u 14. stoljeće, a nalazi se zapadno od grada Aarhusa. Zanimljivo je i da je kupio zemljište u Karpatima u Rumunjskoj, i to s ciljem da tamo otvori divlji rezervat za vukove, medvjede i risove.

Prema Forbesu, Povlsenovo se bogatstvo procjenjuje na 7,9 milijardi dolara, od čega gotovo četiri milijarde dolaze iz njegovog modnog diva Bestseller.