Jedno od obilježja 20. stoljeća bilo je nastanak globalnih tvrtki. Početak nekih od najvećih veže se za garažu. Naizgled neostvarive ideje pretvarale su se u veličanstvena ostvarenja koja su mijenjala svijet. I mi ovdje pišemo o jednoj garaži i, mogli bi smo reći, ne nužno početku.

Kada vas prijatelj pozove da vam pokaže „prvi duvanjski automobil“, ručno izrađen i unikatan, na prvu ste sumnjičavi. I kada vam kaže da će vas povesti do jedne garaže u Kongori da vidite to „čudo“ sumnja je i dalje prisutna. U najmanju ruku nevjerni ste kao Toma, ako ne vidite svojim očima i ne opipate svojim rukama, piše Tomislavcity.

I zaista, u Kongori, pred jednom, na prvu neuglednom garažom ugledate čovjeka zagonetnog osmjeha koji otvara vrata i pokazuje vozilo na četiri kotača. Rock Bouncer, vozilo namijenjeno za savladavanje nemogućih prepreka, off road vozilo koje vas oduševi na prvu!



Ivan Iko Krajina, zaljubljenik u vozila od kada zna za sebe ponosno stoji pored svoga životnog djela. Uspio je ostvariti dječački san. Napraviti vozilo u vlastitoj garaži i pri tome iskoristiti sve životno iskustvo stečeno u više automehaničarskih radionica, sudjelujući na utrkama u prvenstvu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Street Race utrkama te na oživljavanju starih i zaboravljenih trkaćih modela Lancie i Lotusa.



Iko u trenu govori nekoliko tehničkih detalja. Vozilo se zove Predator. Šasija je napravljena „iz glave“, od savijenih i zavarenih cijevi. Motor je V8 od BMW-a, izvorne snage 218 KS, a nakon friziranja oko 250 KS s okretnim momentom od 290 Nm. Portali su od Grand Cherokee, a ima tu dijelova i od Mercedesa, Lade, ali i skutera i nekih fitness sprava. Vozilo je teško oko 1150 kg (šasija oko 230 kg, motor 206, svaka guma i felga 43 kg, diferencijali 110 i 85 kg, reduktor i kardani oko 30 kg,…).

Od Ikine odluke da krene u izradu ovoga vozila do njegovog završetka prošlo je oko dvije godine. Posao je započet u vrijeme korone i bila je ideja napraviti neko vozilo za prijatelje iz Off road kluba 4×4 TG. Ali kako je vrijeme odmicalo i kako su se nazirale konture vozila, Iko je odlučio uozbiljiti posao i ići do kraja, napraviti vozilo koje će ne samo biti potpuno funkcionalno nego i estetski lijepo i privlačno. Mnogi su čak bili počeli sumnjati da će vozilo uopće biti završeno, ali Iko je bio uporan i strpljiv i svojim konačnim rezultatom sve zadivio. Iko ponosno navodi i nekoliko prijatelja koji su pomogli pri izradi pojedinih sklopova te im zahvaljuje i zajedno s njima uživa u konačnom rezultatu. Njima beskrajna zahvala, navodi Iko i napominje da će se oni sigurno prepoznati.



Sada vozilo tutnji kongorskim uličicama i brdima i izaziva pozornost svih. A probne vožnje do vrha Liba koje ponekad traju oko dvije minute pokazuju svu snagu ovoga vozila i dobru usklađenost svih dijelova. Oduševljenje je veliko i ne popušta.

Stoga, poštovani čitatelju, kada vidiš ovo prepoznatljivo i unikatno vozilo znaj da je to prvi duvanjski automobil, u čiju izradu je izrađeno ogromno životno i stručno iskustvo, vozilo koje je uradio dr. Ivan Iko Krajina, kako prijatelji napisaše na pločicama koje su stigle iz Njemačke.
 


Za sve one koji žele kontaktirati Iku mogu ga potražiti na društvenim mrežama ili jednostavno nazvati na broj mobitela 00 387 63 422 230. Ako se tkogod odvaži i poželi i sam imati slično unikatno vozilo, Iko će rado i o tome porazgovarati. Dvogodišnje iskustvo izrade, reda, rada, smijeha ali i suza sigurno bi pomoglo u idućoj avanturi…

Više fotografija ovdje: Tomislavcity.com