Danas u SAD-u vlada svojevrsno izvanredno stanje. Nakon što su sumnjive pošiljke poslane Hillary Clinton i Baracku Obami, jedna je stigla i na njujoršku adresu CNN-a.

Uredi CNN-a su hitno evakuirani, a nakon nekoliko sati policija je uklonila pošilju u kojoj je prema svemu sudeći bila kućno izrađena bomba. Da je riječ o eksplozivnim napravama američke službe su potvrdile i u slučaju Clinton i Obame.

CNN je objavio fotografiju paketa koji su dobili, a u kojem se nalazi naprava.

"Nemojte se opustiti i misliti da, samo zato što je ovo rudimentarna naprava, da nije opasna... ove vrste naprava, ako eksplodiraju, mogu napraviti priličnu pustoš", upozorio je umirovljeni specijalni agent FBI-a Jim Maxwell za CNN.

Osim na adrese Obame, Clinton i CNN-a sumnjivi paketi stigli su i na neke druge adrese, uglavnom povezane s demokratima. Neimenovani dužnosnik rekao je za CNN da je analiza svih pronađenih naprava pokazala da su izrađene na sličan način, rudimentarno ali funkcionalno, uz pomoć žice i cijevi. Barem jedna naprava sadržavala je krhotine stakla i druge ubojite komadiće.