Apple godinama predstavlja novu generaciju pametnih telefona u isto vrijeme tako da i bez službenih najava otprilike možemo znati kada možemo očekivati nadolazeće generacije iPhonea.

Za ovu godinu, tj. ovaj rujan kompanija još nije službeno objavila datum predstavljanja iPhonea 14, no prije njih to su napravili novinari Bloomberga.

Prema tim informacijama, Apple će nove modele iPhonea predstaviti u srijedu 7. rujna (do sada su takve konferencije obično održavali utorkom), dok će u petak 16. rujna početi njihova prodaja.

Također, zahvaljujući brojnim dosadašnjim glasinama, manje-više znamo što možemo očekivati od telefona, no uvijek postoji nada da će nas Cook iznenaditi s ‘još jednom stvari’, javlja Zimo.

Najveći novitet ove generacije je što će model iPhone mini, Apple zamijeniti s Maxom. Dakle, predstavit će 6,1-inčni iPhone 14 i 14 Max s ekranom dijagonale 6,7 inča koji bi, zanimljivo, trebali raditi na istom procesoru kao i aktualna generacija – A15 Bionic.

Što se tiče modela Pro, oni bi trebali biti puno zanimljiviji. Imat će novu generaciju čipseta (A16 Bionic), neće imati notch, već rupicu u zaslonu te tri kamere sa stražnje strane, od kojih će rezolucija glavne kamere iznositi 48MP.

Osim telefona, za manje od mjesec dana očekujemo i nove pametne satove – dva uređaja iz serije Apple Watch Series 8, od kojih bi jedan trebao biti veći i namijenjen za avanturiste te novu generaciju jeftinijeg modela SE.

Što se ostalih proizvoda tiče, u planu su i nove generacije iPada i Macova, no za njih Apple priprema posebnu konferenciju koja bi se trebala održati u listopadu.

(www.jabuka.tv)