EkshibicijskiI turnir u njemačkom Hoehr-Grenzhausenu, koji je počeo u petak, prvo je natjecanje teniskih profesionalaca od početka ožujka, kad je sezona zaustavljena na svim razinama zbog pandemije bolesti covid-19.

Među profesionalcima koji su se prijavili na turnir nagradnog fonda od 25 tisuća dolara najbolje rangirani su Yannick Hanfmann i Dustin Brown. U njihovom međusobnom dvoboju slavio je Hanfmann, 143. na pojedinačnoj ATP ljestvici, s 4:3 (7:4), 4:0.

Kao što se vidi po rezultatu, setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s tie-breakom ako je rezultat u setu 3:3.

Na mečevima nema skupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudac u stolici.

Njemački teniski savez planira od lipnja organizirati seriju sličnih turnira na kojima bi sudjelovala po 32 tenisača i 24 tenisačice. Tako se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki natjecateljski meč, nakon što su prisilno poslani na odmor koji će trajati najmanje do sredine srpnja.

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je upute za sanitarne mjere za odigravanje turnira, kad to ponovno bude moguće, a prema njima će svaki od tenisača imati svoj set lopti s kojima će servirati, skupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.