O izborima

Rekao je da će Nikola Dobroslavić pobijediti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

- On se kandidira protiv čovjeka koji želi ukinuti županiju, a usput želi biti župan. Njegov politički ili glavni tajnik jučer bezočno laže i tvrdi da smo išli u Dubrovnik Vladinim avionom, što je naravno netočno. Ali valjda za neku zericu popularnosti su u stanju iznositi i laži. Pobijedit ćemo i ovdje u Splitu, i u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u Zadarskoj županiji, i u Zadru, i u Šibensko-kninskoj županiji, i u Šibeniku. Mislim da polako svi postaju svjesni koliko je cijela Dalmacija, u godinama koje su iza nas, napredovala. Koliko je ovdje investirano, koliko je Dalmacija integrirana, rekao je.

Huškanje i prijetnje

Osudio je prijetnje u predizbornoj kampanji koja, rekao je, može biti malo oštrija, ali nikada ne smije prijeći crtu.

- Kampanja koja se služi lažima, difamacijama, neistinama, vrijeđanjima, huškanjem, je neprihvatljiva. Ali to nije prvi put da to vidimo. Koja je razlika između Škorine retorike i Milanovićeve retorike cijelu ovu godinu?, pitao je. "Sad čitam vozeći se ovamo da je rekao da, ako nekome kažete da je plaćenik, a on to misli za ove Škorine koji to govore za Možemo, onda se to ne može. Koja je razlika?", pitao je, podsjetivši na uvrede koje je Milanović izrekao na račun HRT-ovih novinara.

- Koja je razlika ako huškate i vrijeđate nekome obitelj, što je on radio meni 2016. godine? Koja je razlika ako nekome kažete da je komunistički gojenac? Što mislite, kakve će biti reperkusije na recimo nekim krajnje desnim televizijama, za nekoga koga se tako etiketira? Koliko godina taloženja, mržnje, gadosti, laži, može netko očekivati tko takvu etiketu dobije od prevaranta? Prevarant je Milanović, dodao je.

- Kao što je taj huškač i prevarant odgovoran za prijavu koja je došla Ministarstvu europskih i vanjskih poslova, za prijavu koja je došla u službi Vlade od strane bugarskog veleposlanstva, za napade na čak troje bugarskih državljana u Hrvatskoj. Ja sam mislio da je dvoje, ali danas sam provjerio - troje ih je. Zašto? Zato što je on nešto govorio na Brdu kod Kranja.

Na pitanje o uvođenju obveznog vojnog roka, premijer je rekao da je ministar Mario Banožić i sam već rekao da je krivo shvaćen i da to nije tema.

- Uvođenja obveznog vojnog roka neće biti, kratko je rekao.