Očekujemo da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi jučerašnji incident ratnog zločinca Vojislava Šešelja i da nastavak odnosa sa Srbijom bude u kontekstu te osude, kazao je u četvrtak premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u srijedu je na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno s još jednim radikalnim zastupnikom Filipom Stojanovićem oskvrnuo hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga je članove hrvatskog saborskog izaslanstva grubo izvrijeđao.

"Najoštrije osuđujem taj Šešeljev incident", kazao je Plenković na početku sjednice vlade. "Oskvrnuo je hrvatsku zastavu i vrijeđao saborsko izaslanstvo". Vlada podržava odluku predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da prekine posjet Srbiji, piše Hina. "Očekujem da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi taj akt zastupnika u skupštini koji je još jednom ponovio svoju oštru i bezobzirnu retoriku i ponašanje prema Hrvatskoj", rekao je Plenković.

"Očekujemo i da nastavak dijaloga i odnosa sa republikom Srbijom bude u kontekstu njihove osude takvoga ponašanja", naglasio je premijer.

bljesak.info