Pred zagrebačkim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u nedjelju je situacija puno bolja nego što je bila u subotu, nema dugih kolona za drive-in testiranje. No, velike gužve posljednjih dana ostavile su svoje posljedice, javlja HRT.

Naime, velik je broj onih koji su se testirali u petak, pa i u četvrtak - i još uvijek nisu dobili nalaze. Najveći problem to stvara onima koji se zbog svog posla moraju vratiti u druge zemlje.

Bijesni su jer u ponedjeljak moraju biti u zemljama koje su i desetak sati vožnje udaljene, a još uvijek nisu dobili testove koje su platili i to su reporterima HRT-a tijekom izvještavanja ispred Zavoda u nedjelju jasno dali do znanja.

"Testirao sam se u četvrtak ujutro. Zovem jučer cijeli dan. Govore da su mi nalazi poslani. Nisam nikakvu poruku dobio od njih. Glupo je davati broj telefona kada se na telefon neće javljati. Radim u Italiji preko naše firme, znači plaćam porez. Rekao sam im, ja ću dobiti otkaz radi toga! Već sada sam trebao ući u Italiju!", govori jedan od bijesnih građana koji su se došli testirati.

Problem je u tome što je kapacitet Nastavnog zavoda 500-tinjak, a ovih dana su uzimali i do 1000 briseva dnevno.

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević postoji PCR uređaj koji bi mogao analizirati i do 1400 uzoraka dnevno pa će se zbog toga predstavnici ovih dviju zdravstvenih ustanova u ponedjeljak sastati kako bi pokušali pronaći rješenje, piše HRT.