Facebook je jedna od najpoopularnijih društvenih mreža na svijetu, a postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da izvučete najbolje od nje.

Sve objave, fotografije, ilustracije, video zapise, poruke i čavrljanja možete preuzeti i pohraniti na računalu ako otvorite Settings, pa General i kliknete na Download a copy of your Facebook data. Upute će vas voditi dalje, piše tportal.

Jeste li znali da Facebooku možete dati do znanja tko bi trebao imati pristup vašem korisničkom računu u slučaju vaše smrti?

Koga god odredili, on ili ona će moći ostaviti fiksnu objavu na vašem korisničkom profilu, odgovarati na nove zahtjeve za prijateljstvom ili osvježiti vaš profil. Neće imati pristup svim porukama osim ako im to izravno ne omogućite.

Kako bi uključili ovu opciju, otvorite Settings, pa Security i potom Legacy Contact, gdje ćete odabrati nekog od vaših kontakata na Facebooku.

Ukoliko ne želite primati obavijesti o video prijenosu uživo, možete ih isključiti ako kliknete na strelicu u padajućem izborniku obavijesti i odaberete Turn off notifications about live videos from... Drugi način kako to možete postići je da otvorite sam video i tamo isključite obavijesti.

Note nije jedino što možete spremiti na Facebooku. Isto možete napraviti i s objavama vaših kontakata, tako da ne morate gubiti vrijeme pokušavajući ih pronaći ili se sjetiti kod koga ste ih na zidu vidjeli.

Do značajke Save for Later doći ćete ako kliknete na malu strjelicu u gornjem desnom kutu bilo koje objave i odaberete opciju Save. Poveznica ili video će se naći u mapi Saved, koja se nalazi u stupcu s lijeve strane.

Želite provjeriti koje objave voli neki od vaših prijatelja? Ništa lakše: Uđite u rubriku za pretraživanje u Facebooku i samo bez navodnika upišite 'Photos liked by Ime Prezime' te naravno - ime i prezime zamijenite nekim imenom i prezimenom osobe koju želite pronaći.

Vodite računa da za ovu funkciju Facebooka osoba mora imati javne objave ili mora biti u vašoj listi prijatelja.