Iračka televizija Al Sumaria objavila je da je ISIS krenuo u potragu za petoricom svojih istaknutih članova. Ukrali su, kako prenose tamošnji mediji, nekoliko milijuna dolara i bježe prema teritoriju pod nadzorom sirijskih vlasti, prenosi Index.hr.

Među njima je dužnosnik zadužen za državnu blagajnu Abu al-Bara al-Qahtani, a milijuni su nestali upravo iz državne riznice. Ako ih ISIS uhvati, bit će odmah pogubljeni.

Specijalne iračke snage su ponovo u subotu krenule u napad u istočnom dijelu Mosula, dan nakon prvog pokušaja protiv džihadista u njihovom posljednjem uporištu u Iraku.

Na drugoj fronti na jugu Mosula, vojska i savezna policija su pokrenuli napad na jedan od posljednjih važnih položaja još uvijek u rukama skupine Islamska država ( IS) u okolici drugog po veličini grada u Iraku, gdje polako napreduju.

Još nema masovnog pokreta više od milijun civila blokiranih u Mosulu, ali broj raseljenih koji bježe od sukoba i dalje raste od kada je 17. listopada počela ofenziva iračkih snaga. Glasnogovornik elitnih protuterorističkih snaga CTS je rekao da njihove snage sudjeluju u žestokim borbama u istočnim četvrtima Mosula i da se vodi borba za svaku kuću. U petak su postrojbe CTS pokušale upasti u istočni dio Mosula, ali su ih džihadisti odbili neprekidnom vatrom.

Žestoki otpor džihadista je usporio napredovanje elitnih snaga.