Slavni Brazilac kritizirao je igru peterostrukog osvajača Zlatne lopte.

Legendarni brazilski nogometaš Pele obrušio se na Argentinca Lionela Messija te je poručio da se zvijezda Barcelone ne može uspoređivati s njim. Pojasnio je kako je on igrao s obje noge te je bio dobar i u igri s glavom za razliku od Messija koji igra samo s jednom nogom.

Igra samao jednom nogom

Kako možete usporediti momka koji dobro igra s glavom te udara loptu i s lijevom i desnom nogom, s nekim tko igra samo s jednom nogom, ima samo jednu vještinu i nema igru glavom?, poručio je Pele putem Folha de Sao Paulo.

Kako se to može uspoređivati? Da bi nekoga usporedili s Peleom to mora biti netko tko je dobar s obje noge i zabija glavom, dodao je.

I Maradona bolji

U istom intervjuu rekao je da je za njega i Maradona bolji od Messija i da je Mali zeleni jedan od najboljih u povijesti.

Ako se mene pita Maradona je bio bolji, puno bolji. Beckenbauer i Cruyff su također bili bolji. Oni su bili izvrsni igrači, poručio je.

Pele je gotovo cijelu karijeru proveo u Santosu čije je boje branio od 1956. do 1974. Kraj profesionalne karijere dočekao je u New Yor Cosmosu gdje je nastupao od 1975. do 1977. Povijest ga pamti kao jedinog igrača s tri osvojena Svjetska prvenstva – 1958., 1962. i 1970.