Cloe Fields i njezin dečko Christian Zelada preživjeli su nakon što je njihov automobil skrenuo s kalifornijske autoceste i sletio preko litice u 90 metara duboki kanjon.

Par je u utorak bio na ležernoj planinskoj vožnji u blizini svoje kuće u Glendaleu, kada je Zelada stao da propusti drugi automobil. U roku od nekoliko sekundi njihov Hyundai Elantra izletio je na šljunčanu cestu i survao se unatrag s litice duž autoceste Angeles Forest.

Prošli su tek s ogrebotinama

"Sve što smo mogli vidjeti bilo je drveće, prljavština i dim. Udarali smo u drveće. Onda smo osjetili kotrljanje i bili smo naglavačke", rekla je Fields u razgovoru za magazin People.

Njihov je automobil sletio na krov nakon što je pao s gotovo 90 metara u kanjon Monkey. Prošli su samo s ogrebotinama.

"Moja prva misao bila je gdje mi je mobitel", kazala je Fields.

Upravo je njezin mobitel upotrijebio novu tehnologiju za automatsko otkrivanje sudara i uputio SOS poziv putem satelita Appleovom centru za hitne slučajeve, koji je brzo obavijestio službenike o nesreći i njezinoj lokaciji. Unutar 30 minuta službenici okruga Los Angeles uspjeli su spasiti Fields i Zeladu.
 


Helikopter Ureda za specijalnu provedbu korišten je da stigne do mjesta nesreće duboko u kanjonu. Dok je helikopter lebdio iznad, tim je spustio medicinare i izvukao par na sigurno pomoću užeta. Vlasti su na društvenim mrežama objavile snimku dramatičnog spašavanja.

"Hiperventilirao sam i plakao u isto vrijeme. Rekli su mi: ''Dobro si, živ si, dobro si.' Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo", rekao je Zelada.

Par je avionom prebačen u bolnicu Huntington u Pasadeni, gdje su im liječnici sanirali manje ogrebotine.

"Osjećao sam se kao da ste na napornom treningu", zaključio je Zelada.